Followers

Thursday, August 4, 2011

Adui,lagi 10 minit!

Mata terbuka.APAAAAA?? LAGI 10 MINIT NAK HABIS SAHUR!!!

Macamana boleh lambat ni? Alarm dah letak tepi bantal,tapi telinga ni dah tersumbat agaknya. Hehehe.Aku lihat isteri dah kat dapur,tengah masak. Nasib baik malam tadi dah tanak nasi dan goreng ayam. Jadi wife tinggal mengeksploitasi je ayam tu. Sayur memang tak sempat. Kelam kabut gak. Dahlah hari ini first day kerja di bulan Ramadhan!

Aku lantas ceduk nasi dan letak atas meja makan. Air wife dah buat. Dengan pantasnya wife kuatkan api dan tadaaaaaaa!!!! Siap dah ayam goreng madu pedas. Hahaha bolehla daripada takde.


Amacam? Menu ringkas jek.

Kami pantas makan panas-panas. Dalam hati doa janganlah anak-anak bangun. Naya je nanti. Alhamdulillah,nyenyak. Sambil makan mata melihat jam. Takut terlajak.

Ok sempat! Nasi putih ayam madu pedas dengan segelas nescafe o dan 2 gelas soya bean. Terbaeeeekkkk. Tapi tak taulah hadam atau tidak makanan tu dalam perut. Hehehehe.

Okeylah,aku nak pergi gosok baju dan seluar kerja. Ya Allah,murahkanlah rezekiku dan isteri hari ini. Permudahkanlah segala urusan kami di dunia ini. Amin!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

Ateh Salim said...

Jangan percayakan telinga apabila jam (alarm) terletak di tepinya.

Lain kali letak jam (alarm) jauh dari telinga (yang tidak boleh dicapai dengan tangan).

Mohd.Noor Azam bin Ateh. said...

good idea. dah pernah buat. tapi entah macamana boleh nak letak sebelah bantal pulak.