Followers

Thursday, January 17, 2013

Terima kasih daun keladi...

Pukul 4pm ayah,bonda, kekanda dan adinda datang melawat kami yang sakit ni dari Yong Peng. Adinda Uda (adik no.2) yg masih pantang pun ikut membawa baby Muhammad Nuqman Zhariff. Hilang sikit rasa sakit. Bonda juga membawa makanan yg di masak daripada rumah, itulah kasih bonda. Aku pun cuma masak bubur untuk anak-anak.

Sampai saja semua kepenatan kecuali anak sulung Uda, Muhammad Rizqin yang sibuk bermain dengan sepupunya,Iman dan Afif. Maklumlah lama tak berjumpa. Rindulah tuuu. Sepah rumah. Tak mengapalah anak anak sekelian. Nanti Ayahanda kemas semula. :-)

Selepas Maghrib kami semua bersama-sama ke Columbia Asia Hospital melawat my wife yang dijangkakan esok discharge. InshaAllah. Segalanya macam okey. Cuma kaki aku masih bisa-bisa lagi dan macam bengkak. Tak boleh nak stand lama-lama.

Terima kasih juga pada Farred (biras) dan isterinya Rafidah serta anak-anak yang datang melawat. Wife juga maklumkan Kak Longnya juga datang bersama anak-anak. Ayah dan ibu mertua dah datang pagi tadi. Alhamdulillah..doa kalian kami ucqpkan ribuan trima kasih.

Malam ni iman dan afif tidur lagi bertiga dengan Ayahanda. Tidurlah anak-anak. Ayahanda nak mengemas mainanmu yang bersepah sangat ni. Esok kita main lagi. Macam tak percaya boleh jaga dua hero ni untk 3 hari tanpa bonda mereka. Tabah dan berdedikasi gua nih..hehehe.

Selamat malam semua. Sesungguhnya dugaan Allah datang tanpa kita duga tapi bersyukur sebab itu tandanya Allah sayangkan makhluknya..Amin.

Dugaan awal tahun 2013

"Allah takkan menguji makhluknya diluar kemampuan mereka"

Itu yg aku pegang selama ni walaupun kadang-kadang memberontak. Apalah daya aku untuk melawan takdir.

16hb Jan 2013, aku dan isteri masing masing mengalami sakit. Aku sakit sendi yg sekian lama aku tahan di kaki kiri. Wife pula dijangkiti virus pada urine. Anak-anak Alhamdulillah...sihat belaka.

Tahun 1999 tapak kaki ku pernah koyak tisunya kerana terhentak sewaktu pertandingan silat di ITM ketika itu. Makan 2 tahun juga untuk sembuh. Tahun 2001,aku accident motor,bergolek dari depan kereta hingga belakang yg membuatkan lutut aku terkeluar tisu putihnya,,eeeiiiiii tapi itulah. Kenalah jahit lipan 8 luar dan dalam. Orang ingat aku dah mati tapi aku boleh bangun dan sorong motor ke tepi sambil memarahi kereta yg masuk lane motor aku.

Akhit tahun 2012,kaki kiri juga mengalamai kesakitan,bisa yg amat. Pernah ada ketika aku memakai tongkat sahaja di rumah. Tak boleh jejak kaki langsung.

Jadi 16 Jan 2013,Doktor di Columbia Hospital menyatakan tapak kaki aku flat. Disarankan menguruskan sedikit berat badan aku. Kemungkinan disebabkan beban yg terus ke kaki. Mungkin juga.kencing manis tiada. Cuma menunggu keputusan whole body blood test next week. Sabar je la. Masih terasa bisanya.

Wife pula admitted 3 hari. Nasib baik rumah dekat. Aku dapat MC 5 hari. So jaga je la anak-anak. Tak sanggup nak berpisah hantar ke rumah mak mertua. Lagipun ayah mertua tengah tak sihat.

Harap aku diberi kekuatan menghadapi dugaan ini. Bersyukur.mungkin ada hikmahnya....Amin